Skip to main content

Het aantal volledige elektrische auto’s op de Nederlandse wegen neemt toe. In het eerste kwartaal van 2018 zijn 3.945 elektrische auto’s verkocht. Dit waren er vorig jaar 1.667, wat een groei betekent van 136 procent.

Autofabrikanten zijn flink aan het investeren in elektrische modellen, die ook steeds betaalbaar worden én een hogere actieradius krijgen. Koop je een elektrische auto? Dan kan je gebruik maken van de vrijstelling voor BPM. Je betaalt dan geen belasting bovenop de aanschafprijs. Voor zakelijk gebruik zijn er subsidieregelingen (MIA en VAMIL) waarbij je als ondernemer een gedeelte van de aanschafprijs op een elektrische auto en oplaadpunten terug kan krijgen. En leaserijders kunnen zeker tot 2020 profiteren van het 4% bijtellingstarief. Veel kostenvoordelen dus!

Toename laadpunten

Maar hoeveel laadpunten moeten er eigenlijk worden bijgeplaatst met deze toename? Per elektrische auto moet je rekening houden met 1,25 oplaadpunt. Want alleen thuis opladen is niet genoeg. Dit betekent dat er in 2018 alleen al voor de nieuwe elektrische auto’s die er bij komen 18.750 laadpunten bij moeten worden geplaatst. Voor plug-in hybride auto’s geldt de regel 0,75 laadpunt per auto. Deze auto’s rijden namelijk nog deels op benzine of diesel.

Waar opladen?

Het kan zijn dat er een laadpaal in de straat geplaatst is die je kan gebruiken. Maar als je de mogelijkheid hebt is het ideaal om thuis een laadpunt te plaatsen. Dan ben je altijd verzekert van een laadplek én betaal je een gunstig tarief die gelijk is met de kWh-prijs die je betaalt aan jouw energieleverancier. Verreken je met je werkgever? Dan is het belangrijk dat alle laadsessies geregistreerd worden. Dit kan met een beheersysteem of backofficesysteem. E-Flux biedt een mogelijkheid om een abonnement af te sluiten waarbij alle verrekeningen geregeld worden. Jij bepaalt zelf welk laadpunt je wil. Heb je geen mogelijkheid om thuis een laadpunt te plaatsen? Dan kan je bij de gemeente een aanvraag doen voor het plaatsen van een publiek laadpunt. Bekijk hier een overzicht van laadpunten in Nederland.

Bron: nu.nl

 

Mijn E-Flux
Mijn laadpas beheren

Log in en beheer gemakkelijk je laadpas.

Mijn Laadpalen beheren

Log in en beheer makkelijk en snel je laadpalen en laadpassen.

Ben je voor 26 april 2021 gebruiker geworden van het platform en nog niet gemigreerd? Klik dan op de 1e inlogknop. *

Ben je na 26 april gebruiker geworden van ons platform of ben je gemigreerd, klik dan op de onderstaande knop.

*Nog niet alle gebruikers van voor 26 april zijn gemigreerd naar het nieuwe platform. Wanneer dit gebeurt krijg je hier melding van.

Technisch portaal installateur

Beheer als installateur je geplaatste laadpalen.

Ben je voor 26 april 2021 gebruiker geworden van het platform en nog niet gemigreerd? Klik dan op de 1e inlogknop. *

Ben je na 26 april gebruiker geworden van ons platform of ben je gemigreerd, klik dan op de onderstaande knop.

*Nog niet alle installateurs van voor 26 april zijn gemigreerd naar het nieuwe platform. Wanneer dit gebeurt krijg je hier melding van.

Feel Free!
×

Goedendag!

Heb je een vraag? Stuur een bericht via whatsapp of stuur een email naar info@e-flux.nl

× Hoe kunnen wij je helpen?