2020 was een jaar waarin EV-rijden in Nederland zijn daadwerkelijke doorbraak heeft gemaakt. Nog nooit werden er zoveel elektrische auto’s verkocht als afgelopen jaar. Zonder de maand december (cijfers nog niet bekend) werden er maar liefst 45.204 nieuwe volledig elektrische auto’s op kenteken gezet. 2021 belooft een nog beter jaar te worden voor elektrisch rijden. E-Flux heeft speciaal voor de potentiële EV-rijder de voordelen van elektrisch rijden in 2021 op een rij gezet.

Vergroting van het assortiment

In 2021 zal het bijna niet meer voorkomen dat er een automerk actief is zonder een elektrische uitvoering. De kans is aanwezig dat jij nu of later in 2021 kan kiezen uit je favoriete automerk in een elektrisch jasje. De nieuwe EV’s zullen in alle opzichten extra voordeel bieden. Er zullen luxere, goedkopere en gebruiksvriendelijkere EV’s uitgebracht worden. De Dacia Spring Electric zal met een startprijs van €17.500 het goedkoopst verkrijgbare model zijn. Daarnaast maakt de BMW iX3 deze maand zijn aantocht en heeft Volkswagen met de ID.4 vorige maand een SUV gelanceerd die prijstechnisch zeer interessant is voor veel autorijders. Benieuwd naar alle elektrische modellen van 2021? Bekijk hier het E-Flux EV overzicht voor 2021.

Nieuwe EV’s geen subsidie meer, wel vrijstelling van MRB en BPM

Helaas maar waar, was het resterende bedrag van de subsidiepot voor nieuwe EV’s voor 2021 binnen een paar uur al volledig uitgebuit. De subsidiepot voor gebruikte EV’s is nog wel beschikbaar. Het ziet er niet naar uit dat de overheid dit jaar voor nieuwe EV’s extra subsidie zal vrijmaken, laten we toch hopen dat er enige vorm van compensatie komt. Desondanks betaal je bij aanschaf van een EV geen MRB (wegenbelasting) en heb je vrijstelling van BPM (belasting op basis van de uitstoot). Dit scheelt een behoorlijk bedrag.

Voorbeeld:
De wegenbelasting van een Volkswagen Golf bedraagt gemiddeld €150 per kwartaal. Jaarlijks bespaar je met een e-Golf, waarmee je geen MRB betaalt, dus zo’n €600. Daarnaast bedraagt de uitstoot bij een 1.5L TSI-motor (benzine) 120g/km waardoor het BPM-bedrag €4070 bedraagt. Door het kiezen van de e-Golf boven de benzinevariant bespaar je totaal dus bijna €5000, van dat geld kun je jouw EV toch even wat mooier samenstellen.

Voorbeeld: Volkswagen Golf 1.5 TSI vs Volkswagen e-Golf.

12% bijtelling op een nieuwe EV

Betreft de bijtelling hebben zakelijke rijders nog steeds een groot voordeel in 2021. In plaats van 22% reguliere bijtelling betaal je over de eerste €40.000 12% bijtelling. Zoals het voorbeeld aantoont, levert een e-Golf jaarlijks een besparing van ruim €1000 ten opzichte van zijn benzinevariant.

Voorbeeld: verschil bijtelling benzine vs elektrisch

Bedrijfswagens elektrificeren?

Terwijl de subsidiepot voor particuliere elektrische personenauto’s vorige week op slot ging, werd vorige maand aangekondigd dat ondernemers €5000 euro subsidie kunnen ontvangen op een bestelauto. Hiervoor geldt dat de bestelauto een minimale actieradius dient te hebben van 100km. Bekijk hier alle andere vereisten om aanspraak te maken op deze subsidie.

Elektrisch rijden en klimaatverbetering 

Los van de financiële voordelen is elektrisch rijden beter voor het milieu. Het levert de volgende voordelen op:

1. Betere luchtkwaliteit
2. Minder geluidsoverlast
3. 30% lagere Co2-uitstoot

Ook elektrisch rijden?

E-Flux is een full-service eMobility provider. E-Flux focust zich volledig op de software en biedt alle services aan die daarbij komen kijken aan partners en eindklanten. Samen met verschillende partners biedt E-Flux de totale laadoplossing aan de EV-driver zodat deze thuis, op het werk en onderweg zorgeloos kan laden.

Meer weten over E-Flux? Neem hier contact met ons op.

Overal jouw auto kunnen opladen? Kies voor zekerheid met de E-Flux laadpas.

Bestel E-Flux laadpas
Op welk E-Flux Portal wil je inloggen?
Charge Point Portal

In dit portal kan je als eigenaar van een laadpaal tarieven instellen voor gastgebruik, bepalen wie er op de whitelist komen te staan en laadsessies inclusief creditfacturen inzien.

Charge Card Portal

Bekijk in dit portal waar je kan laden met de E-Flux pas en heb inzicht in alle laadsessies en facturen.

Technical Portal

In dit portal kan je als installateur al je geplaatste laadpalen terugvinden. Bekijk alle technische gegevens en plan eenvoudig onderhoud in.

Feel Free!
×

Goedendag!

Heb je een vraag? Stuur een bericht via whatsapp of stuur een email naar info@e-flux.nl

× Hoe kunnen wij je helpen?