Ook VvE’s krijgen steeds vaker te maken met het onderwerp laadpalen. Een aantal bewoners die elektrisch rijden willen graag hun auto thuis kunnen opladen. Omdat dit een collectieve beslissing is en installatie daarom meerdere parkeerplaatsen betreft kunnen de kosten hoger dan verwacht uitvallen. Om dit proces makkelijker te maken is het voor VvE’s vanaf nu mogelijk om een speciale lening met aantrekkelijke voorwaarden af te sluiten bij het Nationaal Energiebespaarfonds.

Waarvoor kan ik de lening gebruiken?
De lening kan gebruikt worden voor de aanleg van de bekabeling. Zo zijn alle parkeerplekken voorbereid op de installatie van een laadpaal. De laadpaal kan dan door de bewoner zelf worden aangeschaft zodat er geen kosten liggen bij bewoners die nog niet elektrisch rijden.

Voor het kiezen van de juiste laadoplossing is het belangrijk om te kijken naar de bestaande elektra-aansluiting, en hoe hier zo efficiënt mogelijk mee om kan worden gegaan. Het laden van elektrische auto’s vergt namelijk veel stroom, daarom is het belangrijk dat de stroom die aan de auto’s wordt gegeven uiterst nauwkeurig gebalanceerd wordt.

Door een systeem te kiezen die Dynamic Load Balancing toepast voorkom je als VvE dat je de aansluiting van het complex al in een vroeg stadium moet verzwaren. Dit scheelt uiteindelijk veel kosten.

Hoe worden stroomkosten met de gebruiker afgerekend?
E-Flux verzorgt de verrekening van laadsessies voor onder andere VVE’s. Dit betekent dat de laadpalen die geïnstalleerd worden in de parkeergarage gekoppeld worden met de E-Flux backoffice. De VvE stelt het stroomtarief per kWh in en de gebruiker wordt maandelijks gefactureerd voor de geladen stroomkosten. Maandelijks ontvangt de VvE de compensatie voor de stroomkosten op de rekening. Extra fijn: de VvE betaalt niets voor het abonnement, de kosten worden namelijk alleen bij de gebruiker gelegd. Lees meer over ons VVE-abonnement.

Ben je als VvE op zoek naar een oplossing voor het verrekenen van laadkosten? Dan ben je bij E-Flux aan het goede adres. Daarnaast kunnen wij je in contact brengen met onze partners die de installatie, bekabeling en laadpalen leveren.

Neem contact op: support@e-flux.nl of 020 763 06 20

Op welk E-Flux Portal wil je inloggen?
Charge Point Portal

In dit portal kan je als eigenaar van een laadpaal tarieven instellen voor gastgebruik, bepalen wie er op de whitelist komen te staan en laadsessies inclusief creditfacturen inzien.

Charge Card Portal

Bekijk in dit portal waar je kan laden met de E-Flux pas en heb inzicht in alle laadsessies en facturen.

Technical Portal

In dit portal kan je als installateur al je geplaatste laadpalen terugvinden. Bekijk alle technische gegevens en plan eenvoudig onderhoud in.

Feel Free!