We horen vaak dat een backoffice op een thuislaadpunt alleen nodig is wanneer je wilt verrekenen met een werkgever. Dit klopt gedeeltelijk. Het verrekenen van laadsessies, ofwel het ontvangen van geld voor de geladen kilowatturen op je eigen laadpaal vanuit de werkgever is namelijk niet de enige functionaliteit van een backoffice.

Service en onderhoud
In een laadpaal zit power elektronica wat zo nu en dan storing kan veroorzaken. Dit kan zelfs met de hoogste kwaliteit laadpalen gebeuren. Ook kan het zijn dat je kabel vast blijft zitten, omdat het veiligheidspalletje in de socket niet meewerkt. Zonder backoffice software van E-Flux moet een installateur in veel gevallen op locatie komen. Dit kost tijd en geld. Als je laadkabel bijvoorbeeld vastzit duurt het even voordat een installateur deze weer heeft vrijgegeven.

Wij hebben een helpdesk die 24/7 bereikbaar is. Zij kunnen op afstand de eerste diagnose stellen en ingrijpen. Bijvoorbeeld door de laadkabel vrij te geven of een restart te geven. Dit scheelt voor zowel de eigenaar van de laadpaal als de installateur veel tijd en dus geld. 

Verrekenen met andere gasten
Als de elektrische of hybride auto privé is gekocht dan kan je de geladen kilowatturen in veel gevallen niet declareren bij je werkgever. In toenemende mate rijden ook familie en vrienden in een elektrische of hybride auto. Je bent elektrisch gaan rijden omdat het schoner en goedkoper is dan een brandstof auto. Niet opladen is dan zonde. Ook het weggeven van stroom is zonde, je betaalt immers ook niet voor de brandstof die jouw gast heeft verstookt om bij je op visite te komen.

Door de geladen stroom tegen de kosten te verrekenen die jij hiervoor betaalt is je gast geholpen met schone en goedkope kilometers, en krijg jij netjes de kilowatturen vergoed. 

Voorbeeld: als je elke maand één keer bezoek krijgt die 10 kWh laadt, dan kost je dit op jaarbasis al snel € 24,00 (afhankelijk van je kWh tarief bij je energiemaatschappij).

Inzicht in je laadsessie
In de E-Flux backoffice heb je snel inzicht in de laadsessies die plaatsvinden op jouw laadpaal. Hierdoor weet je exact wie er in de afgelopen periode heeft geladen en hoeveel kWh dit is geweest. Bekijk de verschillende abonnementen voor laadpalen.

Geschikte laadpaal voor jouw elektrische auto
Heb je een elektrische auto gekocht maar nog geen laadpaal voor thuis? Bekijk per auto welke laadpaal past bij jouw aansluiting.

DOWNLOAD PDF

Op welk E-Flux Portal wil je inloggen?
Charge Point Portal

In dit portal kan je als eigenaar van een laadpaal tarieven instellen voor gastgebruik, bepalen wie er op de whitelist komen te staan en laadsessies inclusief creditfacturen inzien.

Charge Card Portal

Bekijk in dit portal waar je kan laden met de E-Flux pas en heb inzicht in alle laadsessies en facturen.

Technical Portal

In dit portal kan je als installateur al je geplaatste laadpalen terugvinden. Bekijk alle technische gegevens en plan eenvoudig onderhoud in.

Feel Free!
×

Goedendag!

Heb je een vraag? Stuur een bericht via whatsapp of stuur een email naar info@e-flux.nl

× Hoe kunnen wij je helpen?