Skip to main content

De Tesla Model 3 laat zich in 10 maanden al gelden in de top van de verkooplijsten. Met op dit moment 10.000 verkopen gaan ze de Volkswagen Polo voorbij op de verkooplijsten. Dit geeft aan dat de Tesla Model 3 goed bevalt bij de Nederlandse autorijders. Al 300+ E-Flux klanten rijden in een Tesla.

Zakelijke rijders 

De autorijders in Nederland die zakelijk rijden zijn ook tevreden over de Model 3. De Tesla Model 3 is gunstig voor de zakelijke rijders. Vanwege het 4% bijtellingstarief is het voertuig voordelig te leasen. Dit kan al vanaf €597,- per maand. Ben je de trotste eigenaar van een Model 3 en heb je de mogelijkheid om de auto thuis op te laden? Lees dan snel verder waar je aan moet denken.

Tesla Model 3 laden 

Aansluiting naar 3x25A

De Model 3 kan op 3-fase laden, maximaal 16A per fase. Dit komt neer op 11kW per uur, wat een prima laadvermogen is. Om de auto op 3 fasen te kunnen laden is het wel nodig om thuis een 3-fasen aansluiting te hebben. Dit kan verzorgd worden door de netbeheerder. De periodieke kosten blijven gelijk. Toch meer vermogen nodig? Dan kan er een 3x35A aansluiting worden aangevraagd. De periodieke kosten nemen dan wel met €700 per jaar toe.

Vermogen laadpaal

Op een 3-fase aansluiting zijn 2 soorten laadpalen mogelijk: 11kW of 22kW. Op beide laadpalen laadt de Model 3 even snel. Omdat het prijsverschil klein is (€30) adviseren wij in veel gevallen om een 22kW laadpaal aan te schaffen. Waarom? Stel dat je over een aantal jaar in een andere elektrische auto kan rijden die op een hogere Ampère (32A) kan laden. Dan kan het zo maar zijn dat de 11kW niet meer voldoet. Welke laadpaal geschikt is hangt af per auto, maar een 22kW kan je vanuit het eMobility platform altijd aanpassen qua Ampere waardoor deze in alle gevallen geschikt is.

Vergelijking laadvermogen

Dynamic Load Balancing

We verbruiken steeds meer elektriciteit in huis: elektrisch koken, warmtepomp, laden van elektrische auto etc. Hierdoor neemt de druk op de aansluiting in de meterkast toe. Om deze piekbelasting af te zwakken kan er Dynamic Load Balancing worden toegepast. De laadpaal krijgt van een slimme meter of energiemeter het beschikbare vermogen door op dat moment. Hierop wordt het laadvermogen van de auto aangepast. Bij veel elektriciteitsgebruik gaat de auto langzamer laden, bij weinig elektriciteitsverbruik gaat de auto sneller. Simpel toch?

 Benieuwd welke oplossing voor jouw woning geschikt is?

  • Slimme meter aanwezig met DSMR 4.0 of hoger: Alfen Eve Mini laadpaal i.c.m. Dynamic Load Balancing via de P1 poort.
  • Geen slimme meter aanwezig: laadpaal i.c.m. externe energiemeter (Alfen, Keba, ABB)

Het eMobility platform

In alle gevallen biedt het eMobility platform voordelen:

  • Support vanaf afstand ontvangen. 90% van de issues kunnen vanuit onze het eMobility platform worden verholpen. Wij bieden 24/7 support aan.
  • Automatisch laadkosten verrekenen met eigen bedrijf of werkgever
  • Bepaal zelf of de laadpaal alleen door jou mag worden gebruikt of ook door anderen.
  • Stel een tarief in die andere gebruikers van de laadpaal betalen en ontvang maandelijks de vergoeding op je bankrekening

Bekijk onze abonnementen

Bestel laadpas

Als je niet beschikt tot de mogelijkheid om thuis de Model 3 op te laden, bestel dan onze laadpas. Met deze laadpas kan je de auto laden bij al onze laadpunten door de Benelux.

Bestel laadpas

Meer weten?

Zoek je een laadoplossing? Wij kunnen je hierbij helpen. Samen met de installateur realiseren wij complete laadoplossingen voor thuis. Neem hier contact met ons op.

Op welk E-Flux Portal wil je inloggen?
Charge Point Portal

In dit portal kan je als eigenaar van een laadpaal tarieven instellen voor gastgebruik, bepalen wie er op de whitelist komen te staan en laadsessies inclusief creditfacturen inzien.

E-Flux dashboard*

Beheer in dit portal je laadpassen en/of laadpalen in één dashboard. Krijg inzicht in alle laadsessies en facturen.

*Ben je klant sinds 26 april 2021 of is jouw account gemigreerd naar ons nieuwe dashboard? Klik dan op de onderstaande knop.

Technical Portal

In dit portal kan je als installateur al je geplaatste laadpalen terugvinden. Bekijk alle technische gegevens en plan eenvoudig onderhoud in.

Feel Free!
×

Goedendag!

Heb je een vraag? Stuur een bericht via whatsapp of stuur een email naar info@e-flux.nl

× Hoe kunnen wij je helpen?