Skip to main content

Kies je ervoor om na alle dreigende weersberichten alsnog in je elektrische auto te stappen? Wees dan goed voorbereid. Winterse dagen hebben een grote invloed op o.a. de actieradius van een elektrische auto. Lees hieronder een aantal tips voor dit seizoen

Winterbanden
Door winterbanden heb je met je auto meer grip op de weg. Hierdoor verlies je minder energie en haal je dus het meeste uit je accu. Daarnaast kan je jezelf aanleren om je gas geleidelijk los te laten. Doordat een elektrische auto energie regenereert als je het gaspedaal loslaat, verlies je meer snelheid bij het gas loslaten. Bij winters weer begin je mogelijk eerder met glijden bij gladheid. Het is daarom verstandig om geleidelijk je gas los te laten in de winter.

Kleed jezelf warm aan.
Trek een extra laag kleding aan wanneer je gaat rijden. Zo kan je de verwarming van de auto minimaliseren (alleen stoelverwarming) of zelfs uit zetten. Hiermee kan je tot wel 25% van de accu besparen. Wat ook helpt: verwarm de elektrische auto alvast voordat je gaat rijden. Elektrische auto’s worden in tegenstelling tot normale auto’s niet voorverwarmd door de verbrandingsmotor.

Leg een laadkabel in de auto
In de winter slaat de accu van de elektrische auto minder energie op, logischerwijs kan je hierdoor minder ver rijden. Probeer elke dag op te laden en leg een oplaadkabel in je auto, zo kan je altijd en overal je auto opladen indien nodig.

Zorg ervoor dat je oplaadkabel droog blijft.
Het is mogelijk dat je oplaadkabel vastvriest bij je stekkeraansluiting van je auto. Mocht dit gebeuren, laat het loskoppelen dan over aan de wegenwacht. Zij hebben hier speciale apparatuur voor waarmee zij de stekker veilig los kunnen krijgen.

Beperk je elektronica gebruik
Misschien ken je het wel van je mobiel. Wanneer de temperatuur sterk naar beneden gaat is de accu van je mobiel een stuk sneller leeg. Dit geldt ook voor de accu van je elektrische auto. Volgens de ANWB daalt de actieradius in de winter met ongeveer 30%. Bespaar elektriciteit door bijvoorbeeld je radio of, zoals al eerdergenoemd, je verwarming uit te zetten.

Wanneer je een elektrische auto rijdt zijn opstartproblemen in de winter verleden tijd. Dit komt omdat de accu van je auto wordt opgewarmd tijdens het opladen. Hierdoor kan je altijd gelijk de weg op. Dat is dan weer handig!

Nog geen laadpaal thuis? Of op zoek naar een voordelige laadpas? Neem contact op.

Op welk E-Flux Portal wil je inloggen?
Charge Point Portal

In dit portal kan je als eigenaar van een laadpaal tarieven instellen voor gastgebruik, bepalen wie er op de whitelist komen te staan en laadsessies inclusief creditfacturen inzien.

E-Flux dashboard*

Beheer in dit portal je laadpassen en/of laadpalen in één dashboard. Krijg inzicht in alle laadsessies en facturen.

*Ben je klant sinds 26 april 2021 of is jouw account gemigreerd naar ons nieuwe dashboard? Klik dan op de onderstaande knop.

Technical Portal

In dit portal kan je als installateur al je geplaatste laadpalen terugvinden. Bekijk alle technische gegevens en plan eenvoudig onderhoud in.

Feel Free!
×

Goedendag!

Heb je een vraag? Stuur een bericht via whatsapp of stuur een email naar info@e-flux.nl

× Hoe kunnen wij je helpen?