Skip to main content

Plug-in hybride auto’s worden vaak geleverd met een stekker die in een regulier 220/230V stopcontact past. Maar laden via een normaal huis-tuin-en-keuken stopcontact is vaak niet veilig.

Brandgevaar
Het stopcontact is namelijk niet gemaakt om langdurig veel stroom af te geven. De kans dat het stopcontact gaat smelten tijdens het opladen van de auto is daarom vrij groot. Om toch op een veilige manier te laden gebruikt men een zogeheten CEE-stekker. Deze stopcontacten staan beter bekend als het blauwe ‘camping’-stopcontact of het rode krachtstroom stopcontact. Ze zijn gemaakt voor een zware belasting, gedurende een langere tijd.

Kies voor een veilige laadoplossing
Voor volledig elektrische auto’s is een laadpaal een must om de accu binnen een redelijke tijd vol te krijgen. Omdat een hybride auto een kleinere batterijcapaciteit wordt deze met een 3,7kW laadpaal binnen 3 uur volgeladen. Met het eMobility platform van E-Flux heb je inzicht in alle laadsessies, én wordt het mogelijk om een tarief in te stellen voor gasten of buren die gebruik maken van de laadpaal. Daarnaast wordt het mogelijk om laadkosten te verrekenen met je eigen bedrijf of werkgever. E-Flux keert de vergoeding maandelijks uit. Ook kan bij problemen 24/7 de helpdesk van E-Flux worden gebeld. Zij kunnen bijvoorbeeld vanaf afstand een stekker los laten of de laadpaal resetten, als er onverhoopt problemen zijn.

Wil je de laadkosten niet verrekenen met je werkgever? Dan kan je kiezen voor een mobiele thuislader. Doordat de laadstroom kan worden ingesteld en de lader stopt wanneer de auto vol is kan je veilig vanuit een stopcontact laden. Zo’n mobiele lader is ook handig voor onderweg of vakantie. De kosten liggen rond de €400. Nog 1 tip: sluit een hybride of elektrische auto nooit aan op een niet-geaard stopcontact.

Wil je wel verrekenen met je werkgever? Kies dan voor een laadpaal met het eMobility platform van E-Flux in combinatie met een laadpaal. Check opties voor laadpalen inclusief prijzen voor hybride auto’s hier.

Vragen? Neem contact op.

Op welk E-Flux Portal wil je inloggen?
Charge Point Portal

In dit portal kan je als eigenaar van een laadpaal tarieven instellen voor gastgebruik, bepalen wie er op de whitelist komen te staan en laadsessies inclusief creditfacturen inzien.

E-Flux dashboard*

Beheer in dit portal je laadpassen en/of laadpalen in één dashboard. Krijg inzicht in alle laadsessies en facturen.

*Ben je klant sinds 26 april 2021 of is jouw account gemigreerd naar ons nieuwe dashboard? Klik dan op de onderstaande knop.

Technical Portal

In dit portal kan je als installateur al je geplaatste laadpalen terugvinden. Bekijk alle technische gegevens en plan eenvoudig onderhoud in.

Feel Free!
×

Goedendag!

Heb je een vraag? Stuur een bericht via whatsapp of stuur een email naar info@e-flux.nl

× Hoe kunnen wij je helpen?